طرحواره درمانی چیست ؟

طرحواره درمانی به عنوان رویکرد درمانی جدید به تلفیق عناصر موجود در درمان شناختی رفتاری(CBT)، روان تحلیل گری، نظریه دلبستگی و درمان مبتنی بر هیجان می‌پردازد.در ادامه این مطلب از دپارتمان مشاوره روانشناسی مجله دکتر بهشتیان با چیستی طرحواره درمانی و انواع آن بیشتر آشنا خواهیم شد. هدف از این رویکرد التقاطی، درمان اختلال‌های شخصیت و سایر مشکلات روانشناختی است که به درمان شناختی رفتاری جواب نداده‌اند. این روش به طور ویژه …
ادامه مطلب

سندرم روده تحریک پذیر چیست؟ تاثیر مشکلات روانی بر سندرم روده تحریک پذیر چیست؟

قرن ها پیش متفکرانی مانند افلاطون، سقراط، جالینوس و سایرین به اثرات روان بر جسم و طریقه تأثیر و تأثر روان و تن بر یکدیگر اشاره نموده اند. در قرن اخیر نیز اکثر صاحب نظران حوزه های مختلف روان شناسی و روان پزشکی در خصوص سبب شناسی اختلالات روان تنی نظریه ها و رویکردهای متعددی را مطرح کرده اند. نخستین بار دونبار در سال 1954 در کتابی جامع اعلام کرد …
ادامه مطلب

بیش فعالی یا اختلال نقص توجه (ADHD)؛

بیش فعالی یا نقص توجه (ADHD) یک اختلال سلامت روانی است که می‌تواند سطوح بیش از حد معمول رفتارهای پرخاشگرانه و تحرک را در فرد ایجاد کند. افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی علاوه‌بر تحرک و پرخاشگری زیاد ممکن است توجه خود را روی یک کار قرار دهند یا برای مدت طولانی نشسته باشند. اختلال بیش فعالی یا نقص توجه (ADHD) می‌تواند در بزرگسالان و کودکان رخ دهد و از …
ادامه مطلب

اختلال شخصیت مرزی چیست؟ چرا در یک لحظه شاد و خوشحال هستیم و در لحظه ی دیگر افسرده و منزوی؟

در اختلال شخصیت مرزی فرد همواره بر روی لبه یک مرز یا خط در حال حرکت بوده و هرلحظه امکان دارد از یک‌سوی مرز سقوط کند. افراد مبتلابه این اختلال شخصیت به دلیل برخورداری از رفتارها و عواطف ناپایدار، در زمره افراد روان‌پریش جای می‌گیرند و متأسفانه این اختلال در زنان شایع‌تر است. افراد دارای اختلال شخصیت مرزی در یک‌لحظه شاد و خوشحال و لحظه دیگر افسرده و منزوی می‌شوند. …
ادامه مطلب

مشاوره قبل از ازدواج چیست؟ چرا باید قبل از ازدواج مشاوره کنیم؟

مشاوره قبل از ازدواج چیست؟ بطور خلاصه باید گفت مشاوره قبل از ازدواج نوعی زوج درمانی است که می تواند به شما و همسرتان کمک کرده تا یکدیگر را بهتر بشناسید و برای ازدواج آمادگی بیشتری پیدا کنید. مشاوره پيش از ازدواج می تواند به شما کمک کند تا در در هر زمینه ای مانند مسائل مالی، تعداد فرزندان و… از شریک زندگیتان به شناخت بهتری برسید. این مشاوره می …
ادامه مطلب

اختلال وسواس فکری عملی (OCD)

اختلال وسواس فکری-عملی یا همان وسواس، یک اختلال روانشناختی است که در هر سنی ممکن است فرد به آن مبتلا شود. این اختلال زمانی رخ می دهد که شخص در چرخه ای از افکار و اعمال وسواسی گیر می افتد. وسواسها (یا افکار وسواسی)؛ افکار، تصاویر و یا امیال ناخواسته و مزاحمی هستند که شدیدا فرد را مضطرب می کند و اعمال وسواسی (اجبارها)، رفتار هایی هستند که فرد با قصد …
ادامه مطلب

سکوت انتخابی چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟

دلایل سکوت انتخابی، شناسایی و درمان آن
ادامه مطلب

آموزش مهارت های زندگی به کودکان (۶ مهارت ضروری)

  آموزش مهارت های زندگی به کودکان پس از تامین نیازهای اولیه، از اولویت‌های تربیتی آن‌ها است. تربیت فرزندان یکی از مهمترین وظایف والدین است. کودکانی که امروز در محیط امن خانواده و تحت مراقبت والدین قرار دارند، به زودی وارد اجتماع می‌شوند و تشکیل خانواده می‌دهند. والدین الگوی فرزندان‌شان هستند و تمامی رفتار و کارهایشان در ذهن کودکان ثبت می‌شود و تاثیر بسیار زیادی بر شخصیت آن‌ها می‎‌گذارد. از …
ادامه مطلب

تکنیک افزایش دقت و تمرکز در دانش آموزان

  روشهای افزایش دقت و تمرکز حواس دانش آموزان مراحل یادگیری(فرایندهای روانی پایه):1- دقت 2–ادراک – 3-حافظه 1-دقت (توجه): اولین مرحله یادگیری است .دقت یعنی تمرکز کافی بر کاری جهت جایدهی آن در مغز. انواع دقت: دقت بینایی-دقت شنوایی-دقت بویایی-دقت چشایی-دقت لامسه . سهم حواس در یادگیری ،عبارتند از بینایی(75%) و شنوایی(13%) 3% بویایی -3%چشایی 6%لامسه. لذا اکثر کودکان در دقت بینایی ودقت شنوایی مشکل دارند. در مراکز یادگیری بیشترین تاکید بر این مرحله صورت می گیرد …
ادامه مطلب

من چه احساسي دارم؟ تو چه احساسي داري؟

كودكان بايد به احساسات خود توجه كنند، پيش از آن كه بتوانند به احساسات ديگران توجه كنند. درك اين مسئله كه ديگران در قبال موارد مختلف چه احساسي دارند،بخش بسيار مهمي از حل مشكلات بارز و مشخص روزمره اي است كه در زندگي ما روي مي دهد.براي تسكين خشم،ناكامي يا ترس فرد ديگري ، ابتدا بايد نسبت به اين موضوع كه طرف چه احساسي دارد، آگاهي و حساسيت پيدا كنيم.تنها …
ادامه مطلب