فواید بازی برای بزرگسالان - فواید بازی برای روابط

 

اهمیت بازی برای بزرگسالان

بازی‌کردن با همسر، دوستان، همکاران، حیوانات خانگی و کودکان روشی مطمئن و جذاب برای تقویت تخیل، خلاقیت، مهارت های حل مسئله و رفاه عاطفی شماست. بازی‌کردن می‌تواند دقایقی شما را از دنیای پرمشغله‌تان بیرون بکشد و سرگرمتان کند.

جوک‌گفتن، درست‌کردن آدم‌برفی در حیاط، بازی با حیوانات خانگی، بازی‌‌کردن در مهمانی و دوچرخه سواری گروهی نمونه‌هایی از بازی‌های ساده و در دسترس هستند. دنبال یادگیری مهارت خاصی در بازی نباشید، فقط برای لذت‌‌بردن و سرگرم‌‌شدن بازی کنید.

فواید بازی برای بزرگسالان

بازی فقط برای رشد کودکان مهم نیست، بلکه برای بزرگسالان هم مفید است. بازی می‌تواند به زندگی لذت ببخشد، استرس را کاهش بدهد، یادگیری را تقویت کند و ارتباط شما با دیگران و دنیای اطرافتان را بهتر کند.

۱. تسکین استرس

بازی سرگرم‌کننده است و می‌تواند باعث ترشح هورمون اندورفین شود. اندروفین مسکن طبیعی بدن است که حس خوبی به ما می‌دهد. جالب است بدانید علاوه بر اینکه اندورفین احساس مثبتی در وجود ما ایجاد می‌کند، می‌تواند به‌طور موقت درد را هم تسکین بدهد.

۲. بهبود عملکرد مغز

انجام فعالیت‌های سرگرم‌کننده‌ای مانند بازی شطرنج یا پازل که مغز را به چالش می‌کشند، می‌تواند از اختلالات حافظه جلوگیری کند و عملکرد مغز را بهبود بخشد. تعامل اجتماعی هنگام بازی با خانواده و دوستان نیز می‌تواند استرس و افسردگی را از شما دور کند.

۳. تقویت ذهن و افزایش خلاقیت

وقتی کودکان در حال بازی‌کردن هستند، بهتر یاد می‌گیرند. این اصل برای بزرگسالان هم صادق است. شما زمانی کاری جدید را بهتر یاد خواهید گرفت که برایتان سرگرم‌کننده باشد و با انجام آن حس خوبی داشته باشید. علاوه بر این، بازی می‌تواند تخیل شما را تحریک کند، به شما کمک کند خودتان را با شرایط وفق دهید و مشکلات را بهتر حل کنید.

۴. بهبود روابط

سرگرم‌‌شدن و خندیدن در کنار دیگران می‌تواند  همدلی، دلسوزی، اعتماد و صمیمیت را تقویت کند. بازی نباید حتما فعالیت خاصی باشد، بلکه می‌تواند حالتی ذهنی باشد. ایجاد شخصیتی سرزنده و شوخ می‌تواند به شما کمک کند در موقعیت‌های استرس‌زا راحت‌تر بر خودتان مسلط شوید، دوستان جدیدی پیدا کنید و روابط کاری جدیدی را شکل دهید.

۵. افزایش انرژی و سرزندگی

به‌قول جورج برنارد شاو، «ما به‌خاطر پیرشدن از بازی دست نمی‌کشیم؛ ما پیر می‌شویم، چون دیگر بازی نمی‌کنیم.» بازی‌کردن می‌تواند انرژی و سرزندگی شما را افزایش بدهد، مقاومت‌تان را در برابر بیماری‌ها بهبود بخشد و به شما کمک کند تا بهترین عملکرد را داشته باشید.

فواید بازی برای روابط

بازی یکی از مؤثرترین ابزارها برای هیجان‌انگیز نگه‌داشتن روابط است. بازی‌کردن در کنار هم شادی، سرزندگی و تاب‌‌آوری در روابط را به ارمغان می‌آورد. بازی می‌تواند خشم، اختلافات و آسیب‌ها را التیام بخشد. ما از طریق بازی یاد می‌گیریم به یکدیگر اعتماد کنیم و احساس امنیت کنیم.

اعتماد کردن به هم باعث می‌شود با هم صمیمی‌تر شویم و چیزهای جدید را امتحان کنیم. با تلاش آگاهانه برای گنجاندن شوخ‌طبعی و بازی در تعاملات روزانه‌تان، می‌توانید کیفیت رابطه عاشقانه و همچنین ارتباطتان با همکاران، اعضای خانواده و دوستان را بهبود ببخشید.

۱. تقویت مهارت‌های اجتماعی

یکی از فواید بازی یادگیری مهارت‌های اجتماعی است. وقتی کودکان با هم بازی می‌کنند، ارتباط کلامی، زبان بدن، مرزبندی، همکاری و کار گروهی را یاد می‌گیرند. شما بزرگ‌سالان هم می‌توانید با بازی‌کردن این مهارت‌ها را در وجودتان تقویت کنید.

۲. یادگیری همکاری با دیگران

بازی کاتالیزوری قدرتمند برای اجتماعی‌شدن است. با بازی‌کردن می‌توانید یاد بگیرید از قوانین پیروی کنید و اجتماعی‌شدن را تمرین کنید. بازی‌کردن روش خوبی برای ازبین‌بردن موانع و بهبود روابطتان با دیگران است.

۳. التیام زخم‌های عاطفی

وقتی با دیگران بازی می‌کنید، دقیقا از همان الگوهای رفتاری‌ای بهره می‌برید که مغز کودکان را شکل می‌دهند. رفتارهای شوخ‌طبعانه‌ای که سلامت عاطفی کودکان را بهبود می‌بخشند، می‌توانند منجر به تغییرات مثبت در بزرگسالان نیز بشوند.

۴. رفع مشکلات ارتباطی

بازی و خنده با نزدیک‌کردن افراد به هم و ایجاد پیوند مثبت و حل تعارضات و اختلافات، نقش اساسی در ایجاد روابط قوی و سالم ایفا می‌کند. در روابط جدید، بازی و شوخ‌طبعی نه‌تنها طرف مقابل را به شما جذب می‌کند، بلکه می‌تواند برای غلبه بر هرگونه مشکل و ناراحتی پیش‌آمده در طی فرایند آشنایی به شما کمک کند.

 

 

چطور بازی کنیم؟

برای لذت‌بردن از فواید بازی نیازی نیست مدام در حال بازی‌کردن باشید. حتی چند دقیقه بازی‌کردن هم می‌تواند سبب افزایش بهره‌وری و شادی‌تان شود.

  • طرز فکرتان درباره بازی را تغییر دهید. به یاد داشته باشید که بازی‌کردن برای همه جنبه‌های زندگی ما مهم است. سخت نگیرید. هر فعالیتی که شما را سرگرم کند نوعی بازی است.
  • اطرافتان را با افراد بازیگوش و سرزنده احاطه کنید.
  • با کودکان بازی کنید.
  • بازی‌های قدیمی را دوباره تکرار کنید. در دوران کودکی چه کارهایی انجام می‌دادید که شما را هیجان‌زده می‌کردند؟ به‌تنهایی آن فعالیت‌ها را انجام می‌دادید یا با دیگران؟ انجام دوباره این بازی‌ها خاطرات خوش گذشته را برایتان تداعی خواهد کرد.